Potřebujete:
420g krystalového cukru
250ml smetany ke šlehání
250g mascarpone
7 vaječných bílků
6PL vaječného koňaku
2PL moučkového cukru
2 balíčky práškové smetany
1KL citrónové kůry
špetku soli ke zvýraznění chuti
ovoce podle chuti
Postup:
Na pečící papíry si s pomocí nádoby na dort nakreslíte dva kruhy, jeden větší, druhý přibližně o 3cm menší. Následně je položíte na dva plechy, které vložíte do trouby vyhřáté na 140 stupňů.
Bílka zatím šlehejte v misce se špetkou soli. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud pěna není hustá. Pomocí stěrky bílku navrstvěte na nakreslené kruhy a nechte péct 35 minut. Po uplynutí času snižte teplotu na 100 stupňů a nechte péct s jemně pootevřenými dvířky.
Práškovou šlehačku vyšlehejte ve smetaně, zatímco mascarpone promíchejte v jiné misce s cukrem, vaječným koňakem a citrónovou kůrou. Vše dohromady následně smíchejte – čímž vám vznikne krém. Větší částí krému potřete první korpus, na který naskládejte ovoce. Na to položte další a dotvořte.