bydlení
- Reklama -magazín

Vegetariánský hotdog jako rychlý snack. Stihnete si ho připravit již za pár minut

spot_img

I když se hotdog řadí mezi fastfoodová jídla, omezovat jej nemusíte. Stačí, když se ho naučíte připravit ve zdravější verzi – například té vegetariánské.

Jak si připravíte oblíbený snack v o něco zdravější verzi?

Potřebujete:

konzervu sterilizovaných červených fazolí
balení uzeného tofu
3-4pl špaldové mouky
rohlíky na hotdog
rostlinný olej
zeleninu dle vlastní chuti
cibuli
hořčici
černý pepř
mletou papriku
sůl
Postup:
Sterilizované fazole scedíme a necháme z nich okapat šťávu. Následně je spolu s nakrájeným tofu mixujeme, podle chuti pepřeme, mírně osolíme a přidáme mletou papriku. Vznikne nám směs, která se dobře tvaruje. Na začátek přidáme dvě lžíce špaldové mouky. Pokud se nám to jeví málo, můžeme přidat další, ale neměli bychom jich přidat více než čtyři.

Ze směsi následně vytvarujeme malé párky, které osmahneme na pánvi. Po osmažení je ještě položíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku.

Rohlíky rozřízneme, vnitřek namažeme hořčicí a naplníme pokrájenou zeleninou. Na konci do rohlíku vložíme párek (popřípadě dva menší párky, záleží na velikosti). Hotdog posypeme drobnými kousky cibulky a opět použijeme hořčici.

- Reklama -spot_img
spot_img

Redakce doporučuje

Články autora